Štěchovický poklad-připomínky a ohlasy

Posted: 1.5.2016 in Štěchovický poklad - 2 část

Ing.Ján Runčák 

Zdravím,
červené barety , ktoré sa zúčastnili akcie na Medníku boli špeciálne vyberané osoby , dôveryhodne a spoľahlivé. V momente nasadenia ani nevedeli, kde sa nachádzajú. Mali pri sebe ostrú muníciu a rozkazy strážiť perimeter aj ostrou streľbou. Okrem toho boli v okoli Medniku rozmiestnene protilietadlove kanóny PLDVK vz. 53/59 , Navyše bola požiadavka zriadiť protipechotné mínové pole, čo nebolo nakoniec zrealizované, dotyčný to odmietol splniť z dôvodu ohrozenia civilného obyvateľstva.
Čo sa týka samotnej akcie na Medníku, ta spočívala v odkrývaní vchodu do podzemia, bezpečnostné opatrenia súviseli s informáciami o možnom útoku diverzných skupín , predpokladal sa aj útok malým lietadlom / z Nemecka ,alebo Rakúska/. V okoli Medníka bola vybudovaná riadna obrana, vykopané okopy atď.
Vykonalo sa množstvo vrtov a odpaľovali sa pod zemou aj a malé nálože. Zrejme cela akcia nebola nakoniec nebola úspešná.

Marvin 

Ahoj.
1.Docela zajímavé je,že páni hledači ani jednou nekopli v prostoru,kde se v r.1990 objevil zcela jiný les,než byl předtím.Na místě vzrostlého,smíšeného lesa se najednou vyskytl mladý,ještě mlázovitý listnatý les.
2.Jakési prostory pod střelnicí budou,protože proč by do cca půlmetrových šachet dávali 3(?) železné stupačky(zadní stěna).Logicky z toho plyne šachta zalitá betonem.
4.Vojenské cvičení v rekreační oblasti,navíc v přírodně chráněném území?Tomu uvěří jen duševně chudý člověk.
5.Mixy s betonem jsem osobně viděl,jezdily do dvou prostorů.
6.Pamětník:Nad Pikovicema na Hradišťku byl podzemní ohromný sklad. Nikdo nepoznal, že tam něco je, auta se střelivem jezdily do podzemí. Bylo to na pravý straně u lesa, po cestě do Pikovic.
http://www.hradistko.cz/view.php?cisloclanku=2005051002

Martin

Trochu se pokusím oživit téma, a potvrzuji výše napsané. Když mi bylo v roce 1989 15 let, měli jsme chatu nahoře na Chlumu, přímo na vrchu, tam, kde se lesní cesta začíná svažovat a nořit do lesa,. Dá se po ní dojít ke střelnici, a dál pak až na silnici těsně před Pikovice. Tam v té době byla závora, zemljanka, v lese maníci s puškama. Jak někdo vešel víc jak 10 metrů do lesa, byl vykázán. Každou chvíli projelo auto nebo náklaďák. Přes týden tam jezdilo aut a mixů nepočítaně. Jeden voják potají podstrčil mojí babičce dopis pro rodinu. Vůbec prý nesměli několik týdnů s kýmkoliv komunikovat. Bohužel tenkrát babičku nenapadlo si tu adresu opsat, třeba by se dnes dal ten tenkrát kluk kontaktovat. Něco se tam tenkrát dělo, to jsem viděl na vlastní oči. Ovšem co a proč, to nikdo neví. Údajně se jakási reportérka kdysi pokoušela něco zjistit, a mělo jí být oznámeno, že pokud bude pátrat, nemusel by se její syn vrátit z vojny…..V každém případě jsou toto jediné stránky, na kterých se o dění kolem Třebsína v té době dá vůbec něco přečíst.

Martin Včera jsem byl odpoledne v Davli s rodinou na procházce tj.5.09.2015 cca kolem 17:00.Přešli jsme Davelský most k nádraží,tam kde se natáčel most u Remagenu,nejdříve nás zaujaly se synem vlakové soupravy na podsypávání trati a další obytný a kontejnerový  vagon a 2 dieslové lokomotivy.Proč vám to celé sděluji byla velká podivnost když jsem se zájmem oslovil muže na vlaku a on rekl ze umi pouze německy a ze mi nerozumí,cela osádka tohoto pracovního vlaku byli němci.Svou lámanou němčinou jsem se zeptal co tam přesně dělaji a on vysvětlil ze opravuji usek 15km proti proudu a 15km po proudu.Na soupravě a na dodávce která stala u nádraží byl nápis STRABAG a taktéž německá spz.Cele moje znepokojeni a podezření začalo tím proč to zrovna dělají němci a hlavně v těchto místech.Nemůže byt jen oprava trati jen dokonalou a úředně čistou zástěrkou pro jiny ucel nebo snad průzkum.Jeden místní par mi říkal že pracuji občas v noci.Nejsem žádný hledač pokladu ale historii tohoto místa samozřejmě znám.Proto mě to znepokojilo a nenechalo klidným a po pátrání večer jsem narazil na váš web.Nechci byt žádným konspirátorem ale po přečteni Vašich článků se to víc než nabízí.PROČ TUTO PRÁCI DĚLAJÍ V TOMTO MÍSTĚ NĚMCI A NE NAŠI- ČESTI DĚLNÍCI.Je snad zatím něco jiného?! Nevím komu jinému to sdělit.S pozdravem Martin.

Schválit Odstranit | Označit jako spam

Komentáře
  1. Tom Higgins píše:

    mám dvě myšlenky a vlastně dotazy, existují záznamy a fotografie z archivu SNB z roku 1946? A druhá věc, z mého pohledu, americké fotografie s vyzvednutí beden, myslím onoho místa se vůbec (v ničem) neshodují s tím místem které je dnes presentováno jako místo, kde byla štola a bedny. Je proto nějaké rozumné vysvětlení? Nejsem hledač pokladů, ale mám určitý plán a zajímá mě pravda, nikoli populistické příběhy. díky za odpověď, Higgins

Napsat komentář